loading
fullscreen image
NL flag EN flag
slider image 1 slider image 2 Next Previous

Kunstenaar

In 1960 ben ik te Beverwijk geboren. Een echt kind van de IJmond ondanks Scandinavische voorouders. In deze omgeving van water en duinen voel ik mij helemaal thuis. De Noordzee met zijn prachtige stranden, de rust en ruimte die ik hier vind.

Op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met werken van klassieke meesters. Het was liefde op het eerste gezicht. Mijn passie voor het vak was geboren. Na verschillende functies in het bedrijfsleven heb ik mijn grote wens om te schilderen opgepakt. Het volgen van een opleiding bij de Nieuwe Academie gaf het startsein. Later aangevuld met masterclasses van Drs. P. Keune, docent collectiebeheer Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten.

Mijn schilderijen vertalen gedachten en emoties die in mij leven of opgeroepen worden door de wereld om mij heen. Daarbij zijn relaties met betrekking tot de natuur in brede zin steeds sterker aanwezig.  De realiteitsweergave is een zeker gegeven binnen het werk. Al of niet doorspekt met abstracte of geabstraheerde partijen.

Mixed media maakt het schilderen avontuurlijker. Structuren, een geaderde of gladde verfhuid geven het werk een extra dimensie en verlevendigen het beeld. Hierdoor kan ik mijn doel bereiken. De juiste vertaling. Mijn assemblages en installaties zijn de instrumenten om op directe wijze te confronteren en tot nadenken aan te sporen. Samen met mijn schilderijen kom ik zo tot een totaalbeleving.