loading
fullscreen image
NL flag EN flag
slider image 1 slider image 2 Next Previous

Workshops Indoor

Zin in een feestje met verf?

Wilt u samen met familie, vrienden of collega's een creatieve tijdsbesteding beleven? Dan bent u op de goede weg. Dit workshopcentrum in Heemskerk biedt een ruime keuze. 

Van potlood tot verf. Van een enkel klein schilderij tot een supergroot samengesteld schilderij. Van klassiek tot experimentele gemengde technieken. Voor elk wat wils!

Workshops worden gegeven in het atelier maar kunnen ook op een door u gewenste locatie worden georganiseerd. De workshops worden op maat gemaakt. Op deze manier krijgt uw huwelijksfeest, bedrijfsuitje of vrijgezellenparty een persoonlijke creatieve invulling. 

In het atelier is er maximaal plaats voor twintig personen. Voor grotere gezelschappen is er de keuze voor een workshop in de agrarische kas of workshops outdoor. 

      workshops in de kas

 

De duur  is variabel. Van een half dagdeel tot een hele dag of verspreid over een aantal dagdelen. Desgewenst kunt u uw eigen snacks en drinken meenemen onder het motto B.O.B. (Bring your Own Bottle). Ook kunnen wij de catering verzorgen. Van eenvoudig tot luxe.

anitajohansen.nl     

 

De prijs van de workshops is variabel. Afhankelijk van de grootte van de groep, het medium (acrylverf, olieverf, houtskool, krijt), de drager (doek of ander materiaal) en eventuele catering. Indicatie 30 euro p.p. 

Elk jaar organiseer ik een aantal sessies model- en portrettekenen. Als u mee wilt doen of u wilt graag op de hoogte gehouden worden van de allernieuwste workshops, geef dan uw e-mailadres aan mij op onder vermelding van uw voorkeur. Stuur uw e-mailgegevens aan info@anitajohansen.nl U ontvangt dan van mij de nieuwsbrief. 

Hieronder een overzicht van enkele workshops waarop u kunt inschrijven.

Workshop Extreme Make Over

In deze workshop bepaal je de "Nieuwe Look" van je vriend, vriendin of familielid. Aan de hand van meegenomen foto's en voorbeelden in het atelier wordt er een keuze gemaakt zodat er een uitgangspunt is voor het schilderij. Na overleg over de te maken karikaturen starten wij met een  een eenvoudige schets.  Dan mag de fantasie aan het werk.  Lachen is een vast onderdeel! U schildert op doek met acrylverf. De duur van deze workshop is minimaal 5 uur.

    extreme make over    extreme make over    extreme make over

 

Workshop schilderen/tekenen naar (naakt)model

Door de eeuwen heen is het schilderen naar model een grote uitdaging geweest voor kunstenaars. Het weergeven van de juiste pose/ houding van een mensfiguur, het perspectief en de hieruit voortkomende verkortingen. Tijdens de bijeenkomsten wordt er onder meer uitgelegd dat men grip krijgt op de proporties door het gebruik van hulplijnen. Ook in 2013 organiseer ik een blok van drie bijeenkomsten van drie uur. De kosten bedragen 15 euro per keer inclusief potlood, houtskool, krijt en papier. Aantal deelnemers: 10 personen.  Bij interesse mail naar info@anitajohansen.nl en geef aan waar de voorkeur naar uitgaat (gekleed/ongekleed) en welk dagdeel het meest schikt.

Deze workshop is heel leuk voor een vrijgezellenfeest. Tip! Het is hilarisch als je het model iets laat uitbeelden van de aanstaande bruid en/ of bruidegom door middel van kleding of attributen. De foto's zijn na afloop als een extra leuk cadeau.

 

vrijgezellenfeest        tekenen naar naaktmodel

 

Workshop Bloemen Schilderen

Tijdens de workshop staan er natuurlijk verse bloemen in het atelier. Maar u kunt ook uw eigen afbeelding meenemen of u laten inspireren door andere kunstenaars zoals Van Gogh. Schilder uw eigen kleurrijke bloemenschilderij.  Een gezellige workshop van een dag waarbij u aan het eind met een mooi zelfgemaakt schilderij naar huis gaat. Zowel in acrylverf als olieverf.

     workshop bloemen schilderen        workshop bloemen schilderen

     

Workshop Landschap schilderen

Ook indoors kan je een landschap schilderen. Aan de hand van diverse afbeeldingen stellen wij ons eigen landschap samen. Het leren mengen van kleuren en het atmosferisch perspectief is een belangrijk onderdeel van deze workshop. Deze workshop duurt minimaal een halve dag maar kan ook een aantal dagdelen zodat u voldoende tijd heeft wolken, zand, zee en andere elementen van het landschap te oefenen. Zowel in acrylverf als olieverf.

 

 zand, zee en water anitajohansen.nl       Orkaan atelier anita johansen.nl

 

 Workshop Valentijn, Liefde, Vriendschap

Deze workshop staat helemaal in het teken van de liefde en daarbij kan een hart niet ontbreken. Deze workshop is een aanrader om samen met je partner te doen.  Experimenteer naar hartelust met jouw hart.  Bij uitstek een leuke workshop om gemengde technieken toe te passen en collages. Decoreer, plak en versier. Verwerk bijvoorbeeld fotomateriaal. Teveel mogelijkheden om op te noemen tijdens deze workshop. Na afloop heb je een speciaal hartencadeau. Afhankelijk van de grootte van het doek is de tijdsduur een halve of hele dag.

 

Workshop Krijten

In deze workshop kunt u eens kennismaken met de veelzijdigheid van pastelkrijt. Wanneer het nodig is te fixeren en welke hulpmiddelen handig zijn. U werkt met pastelkrijt op papier. Minimaal 3 uur.

workshop krijten atelier anitajohansen.nl

 

Workshop Schilderen Op Hout

Heeft u altijd al iets leuks willen maken voor in de tuin maar net even anders. Doe dan deze workshop. U schildert met acrylverf op een drager van hout. Verschillende maten zijn mogelijk. Na het schilderen wordt het werkstuk afgewerkt met materiaal naar keuze. Hieronder ziet u een schilderij dat afgewerkt is met touw. Maar het hout kan ook afgewerkt worden met gaas. En kan dienst doen als extra voederplaats voor de vogels in de winter. Deze workshop duurt een dag. De kosten van deze workshop zijn 65 euro inclusief alle materialen. Een super leuke aanwinst voor in de tuin. Hieronder ziet u een haan en bloemen afgebeeld. Natuurlijk kunt u een andere keuze maken. In het atelier zijn voorbeelden aanwezig. U kunt ook zelf een afbeelding meenemen.

 

      

 

Workshop Schilderen op Leisteen

Ook dit werkstuk kan een plaats krijgen in de tuin. Achterop de leisteen is een bevestiging gemaakt zodat u de steen makkelijk op kunt hangen. Maar leistenen zijn ook goed te plaatsen in een gepleisterde wand.In deze workshop gaat u met witte en zwarte acrylverf uw schildering maken. De aangeboden keuze in het atelier zijn bloemen en vogels. Na het schilderen kunt u in de leisteen gaan krassen. Dit geeft een speciaal effect aan de schildering. Na afloop wordt het werkstuk gelakt. Natuurlijk, is de steen ook een origineel naambord/huisnummer bord. De workshop duurt een halve dag.

               

 

Workshop Abstract

Een vrije vorm van werken met verf. Voorstellingsvrij. Wat komt er op het doek. Ervaar de dynamiek van kleur, vlak, lijnen en structuren. Wordt het dripping of juist niet. Een ontdekkingsreis met verf en andere materialen. Het loslaten van de werkelijkheid. Welke mogelijkheden zijn er om tot abstractie te komen. Hoe gaat men te werk? Deze vragen worden tijdens de workshop behandeld.

 

     schetsen anitajohansen.nl     abstract anitajohansen.nl 

   abstract anitajohansen.nl     Workshop abstract

 

Workshop Druktechnieken

Een workshop waarbij u geen penseel gebruikt maar door middel van druktechnieken met verschillende materialen uw schilderij vervaardigd. Mocht u het idee hebben dat het voor u niet mogelijk is een mooi schilderij te maken omdat u niet kunt tekenen of schilderen dan is deze workshop een prima manier om kennis te maken met het schilderen. U zult zien dat ook u met een prachtig eigengemaakt schilderij naar huis gaat. U werkt met acrylverf waarop u vervolgens naar keuze ook nog andere mediums verwerkt zoals potlood, krijt, stift en/of inkt.

                          druktechnieken anitajohansen.nl       druktechniek anitajohansen.nl    

 

       druktechnieken atelier anitajohansen.nl

 

Workshop schilderen met schildersmes 


In deze workshop kun u het schilderen uitvoeren met een schildersmes. Het werken met schildermes zorgt voor een interessante structuur van de verfhuid. Minimale tijdsduur 2,5 uur. U werkt met acrylverf.

werken met palesmes/ schildersmes

 

 

Is uw favoriete workshop niet genoemd in de bovenstaande opsomming? Neem altijd even persoonlijk contact met mij op!