loading
fullscreen image
NL flag EN flag
slider image 1 slider image 2 Next Previous

Cursus Schilderen

In verband met het aanleggen van een permacultuurtuin en een reorganisatie is het atelier momenteel gesloten.

 

SUPER VRIJE CURSUS SCHILDEREN

Als je zelfstandig wilt werken en niet echt meer behoefte hebt aan les. Je hebt zelf genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan. Je wilt graag samen schilderen met een groep enthousiaste en inspirerende mensen. Dan biedt het atelier een platform aan op de woensdagavond (vanaf half acht) en woensdagmiddag (vanaf half twee). Je kan gebruik maken van alle faciliteiten en ook is er de mogelijkheid je materialen in het atelier te laten staan. Natuurlijk is er koffie en thee.

 

CURSUS TEKENEN EN SCHILDEREN

Deze cursus is bedoelt voor diegenen die graag nog begeleiding en uitleg wensen en geen of weinig ervaring hebben. Stap voor stap, in een blok van telkens minimaal 6 lessen, leer je het platte vlak op plezierige wijze steeds beter kennen. In een vaste groep van tien personen werk je een dagdeel in het atelier van 2,5 uur. Daarbij kies je het materiaal naar keuze; acrylverf, olieverf of andere materialen. Binnen de groep is er veel overleg over de onderwerpen en wordt er gewerkt naar thema. Hierdoor kom je in aanraking met een veelheid aan technieken, inzichten en werkmethodes. Door middel van oefeningen, studies (waar nodig theorie) leer je de creatieve wereld kennen om uiteindelijke tot een eigen stijl te komen. Cursusdata in overleg na inschrijving.

Alle aangeboden cursussen zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

 

Foto's van de kunstroute Heemskerkerduin 2013

In 2013 was het gezamenlijke thema: De Oorlog.  In verhouding tot de voorgaande kunstroutes met als thema's: Klimtstrasse, Mondriaankas, Water versus plastic soup,  Mens in relatie tot Milieu, bleek dit een moeilijk onderwerp. En daarin ligt ook de uitdaging. In hoeverre ben je in staat uitdrukking te geven aan de rauwe kant van onze samenleving. Zoveel beelden van de oorlog komen dagelijks je leven binnen door de kranten, het journaal en meer. Anno 2013, nog steeds 60 landen wereldwijd in oorlog met veel aandacht voor Syrie. Ook nu nog zijn er de levende getuigen van onze oorlogsjaren van '40-'45. Hoe ga je daar mee om en op welke wijze wil en kan jij dat in beeld brengen?

 

Werk van Karin Wezenpoel

 


Wie is die man?    

 Kunstroute Heemskerkerduin 2011

         

 expo mens en milieu anita johansen.nl        expo mens en milieu 2011 anita johansen        

 Kunstroute 2011 in het teken van mens en milieu. De foto rechts laat zien wat de invloed is van verschillende dragers. Zo is de schoen van Eric getransformeerd tot een Ready-made.

 

cursus schilderen ria lensen

Een leuke foto van Ria Lensen met haar laatste figuurstudie in gemengde techniek. Nu nog even bedenken wat er met het kant moet gebeuren.

 

impressie cursus schilderen atelier anita johansen

Schilderen naar thema. In dit geval een stilleven van een melkbus, klompen en de Nederlandse vlag. De werkstukken zijn heel divers.  Rechtsonder een schilderij n.a.v. de primitieve/naieve schilderkunst. 

 

Klik op onderstaande thumbnails.